top of page

Opdræt af Golden Retrievere til kærlige hjem

Vi er en kennel med seriøst hobbyopdræt af Golden Retrievere, primært familiehunde. Vi bor på landet lige uden for Roskilde. Vores hunde bor naturligvis sammen med os inde i huset, hvor de er en naturlig del af vores hverdag og vores lille familie. Vi elsker og respekterer vore hunde meget for deres individuelle måder at være på. Alle vore firbenede familie medlemmer får daglige oplevelser på stranden, i skoven eller på marken, så de har et herligt hundeliv; hertil kommer deltagelse på træning, udstillinger og prøver, og naturligvis hvalpetræf.

Stueopdræt af Golden Retriever hvalpe                                               

Vi har udelukkende "stueopdræt" af Golden Retriever hvalpe, idet det er vores overbevisning, at vi kun kan præge hvalpene til gode familiehunde ved at have dem tæt på os i huset fra de bliver født.
Vi opdrætter kun 1-2 kuld hvalpe om året og har derfor god tid til at præge hvalpene i den første periode af deres liv, hvor de bor hos os. Vi bruger en del tid på at vælge den rigtige familie til den enkelte hvalp, og dette skulle gerne sikre, at alle familier kommer til at trives med deres lille nye hvalp. Når hvalpene kommer til deres nye hjem, vil vi stadig altid gerne hjælpe med råd og vejledning.

 

Godt temperament 

Vi anvender kun Goldens i avlen, som har et godt temperament og har sundheden i orden.

Når vi planlægger kuld, bruger vi rigtig meget tid på at udvælge hanner, der passer både i type og temperament til vore tæver. Det er meget vigtigt for os, at vi fastholder Golden Retrieverens fantastisk glade og positive sind, glæden for apportering og samtidig dens utrolige skønhed.

 

Billede: Emma, Mille, Penny og Steffi

Historien

Jeg (Nina) fik min første Golden Retriever i 1980, da jeg var 15 år, efter en lang periode med al verdens forsøg på at overtale mine forældre, lykkedes det endeligt. Siden har Golden Retrievere betydet rigtig meget for mig. Jeg har haft flere Golden Retrievere, inden det lykkedes mig at få en tæve, som jeg synes var god nok til at bruge til opdræt. Til mit store held købte jeg hvalpen Tallygold Quite The Image (Emma) af Marianne Holm Hansen. Emma blev den tæve, som jeg startede mit opdræt med i 2002. Fra helt ung fik Emma altid pæne placeringer på udstillinger. Hun holdt en lille pause fra udstillingsringen i forbindelse med sit første kuld, men kun 6 måneder efter hun havde født, var Emma tilbage i ringen og blev Bedst I Racen (BIR) på den første udstilling. På kun 4 udstillinger i træk inden for 2 måneder fik hun sine 3 certifikater, og så var der jo lagt i ovnen til en titel (Dansk Champion). Det var bare med at få trænet til markprøven! Det havde jeg intet begreb om, men heldigvis fik jeg megen og tålmodig hjælp fra Jane Jensen og hendes søn Henrik til denne træning. Emma og jeg knoklede med træningen og deltog på nogle C-prøver, inden vi gik op til den officielle prøve. Hun bestod i andet forsøg på en prøve i april 2003 og kunne nu tildeles den officielle titel DKCH. Sikken en dag!!
Min første Golden Retriever Champion!! 

 

Som helt ung blev jeg uddannet instruktør i hundetræning og har dengang undervist forskellige hunde racer i almindelig lydighed igennem 10-12 år.

Jeg har deltaget på mange træninger og prøver hos Dansk Retriever Klub og i privat regi. 

Jeg har taget Dansk Kennel Klub opdrætteruddannelse. 

Siden 2004 har Lars været med og uden ham havde det ikke kunnet lade sig gøre at opdrætte og passe hundene, rejse til udlandet efter nyt materiale, som forhåbentlig på sigt vil være med til at fastholde Golden Retrieveren med de egenskaber, som de er elsket så højt for. 

Vort mål med vores opdræt er, at lave søde, smukke og sunde hunde med et godt stabilt temperament, som er dejlige familiehunde, kan bruges på udstilling og som derudover kan trænes i apporteringsarbejdet af de ejere, der gerne vil bruge dem til det. 

Vi håber, at I synes om vores hunde og nyder billederne af dem. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil vide mere om vort opdræt eller har lyst til at eje en hvalp fra os.

bottom of page